קציצות חוביזה של איתן הבשלן על
קציצות חוביזה של איתן הבשלן על הפרטי שלי (קרן אחרי שתטעמי את זה בכלל תתעקשי שהוא דרוזי)
חוביזה - סופר פוד נגיש וזמין, זה הזמן להזדרז ולקטוף לפני שהוא נעלם (או מתמלא חורים...)
ניתן לאכול את העלה או הגבעול, הגבעול עשיר יותר בטעם וגם בחלבונים, מינרלים וויטמינים.
החוביזה עשירה בברזל שנספג טוב יותר מזה שבחברו התרד, בנוסף לברזל נהנה גם ממנת סידן איכותית, וויטמינים מקבוצת A,B,C
ניתן גם לייבש את העלים כשבועיים - שלושה בחוץ ואז לפורר ולשמור לתיבול אבל זה כבר למתכון אחר
המתכון הזה ממש ממש טעים, כזה שיגרום לכם לרוץ ולחפש חוביזה להכנה נוספת מיד כשתסיימו להכין!
יאללה מתחילים?
רכיבים:
עלי חוביזה כ 60 עלים.
בצל גדול או 2 קטנים.
5 כפות קמח חומוס
כפית קצח
לימון שלם סחוט
תיבול: אבקת שום, מלח, פלפל, פפריקה, כמון
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון בצל יחד עם החוביזה ומוסיפים את התיבול יחד עם המיץ מלימון אחד סחוט.
בנפרד נערבב את הקמח חומוס יחד עם כוס מים רותחים.
נערבב הכל יחד, נכדרר בידיים רטובות, נרסס בשמן זית מעל או נבריש ונכניס לתנור על 170 מעלות בטורבו ל 25 דקות.
כשמסיימים להניח לקציצות להתקרר כ 20 דקות כדי שיתייצבו לפני שנתענג ונשתף איך יצא ????
מכמות זו יצאו 30 קציצות.
כיצד נתייחס?
לכל הכמות נתייחס כ 5 מנות חלבון
אהבת? ממש נשמח לשמוע על כך!!!
אם את מכח החמש שתפי והרוויחי בונוסים להגרלה החודשית שלנו!
